fbpx

10 совети за како да ги научите децата да сурфаат

Home / Совети / 10 совети за како да ги научите децата да сурфаат
Сподели
  1. Научете го детето да плива. Колку порано толку подобро. Тоа е поминато квалитетно време заедно, кое потенцијално може да го спаси нивниот живот и да им помогне да станат сигурни сурфери.
  2. Намалете ги вашите очекувања. Освен ако не сте платени за сурфање, малку е веројатно дека ќе имате време, вештини или начин на живот за да го обучите вашето дете да биде професионален сурфер во едно лето.
  3. Бидете трпеливи. Ако тие не сакаат да одат на сурфање или сакаат да излезат од вода по 5 минути, дозволете им. Секогаш има следен пат.
  4. Пракса на pop-up. Има многу да се размислува за краток временски период кога се фаќа бран. Вежбајте го тешкиот дел, избивајќи се “надвор од водата”.
  5. Бидете забавни. Почитувајте ги редовно. Смејте се. Ако не е забавно, зошто го правите ова?
  6. Започнете кога брановите се рамни.
  7. Чувајте го вашето дете топло. Имајте квалитетен, 5мм wetsuit и чизми, ако сурфате во ладна вода. Евтината облека ќе замрзне за неколку минути. Сурфањето во тропски води е без проблем.
  8. Одете со пријателите или семејството. Нема ништо како дружењето за да се мотивира детето. Ако некој пријател, брат, братучед или друго дете на слична возраст го прави тоа, вашето дете е поверојатно да се придружи.
  9. Одете на одмор за сурфање. Идеално ако сакате топла вода, паузи на плажа и нежно сурфање.
  10. Одете на заедничка лекција за сурфање. Ќе научите некои од техниките за настава, и ќе бидете на исто ниво.
Related Posts

Leave a Comment