fbpx

Како да изградите емоционална отпорност над водата

Home / Совети / Како да изградите емоционална отпорност над водата
Сподели

Според речникот, издржливоста се дефинира како “капацитет за брзо опоравување од тешкотии”. Втора дефиниција е: “способност за враќање во форма”.

Кога ќе почувствувате тешка, разочарувачка или страшна ситуација во вода колку брзо ќе закрепнете? Без разлика на вашиот одговор, знајте дека можете да ја зголемите вашата отпорност со пракса.

Тешките ситуации се дел од животот, никој не е имун. Имањето контрола е нашата способност да отскокнеме и да избегнеме да трошиме многу време во негативни емоции и страдања. Сосема е нормално да чувствуваме срам, да се чувствуваме емотивно и да се чувствуваме вознемирено. Емоциите се здрави! Имаме избор за тоа колку време трошиме во тој простор.

Вежбајте само-сочувство

Бидете мирни во себе. Ако се борите со своите перформанси на вода или сте имале лошо или страшно искуство, тоа е О.К. Нема ништо лошо во вашиот процес. Секогаш има нешто да се научи. Можете ли да разговарате со себе како што правите со вашите најблиски пријатели? Можете ли да бидете со себе, онаму каде што сте?

Се  е искуство, исто како и веслањето во реката. Понекогаш го фаќате бранот, а понекогаш и не! Забележете ја приказната што ја раскажувате за вашето искуство, и бидете љубезни кон себе си каде и да сте. Ставањето на овие стратегии во пракса може да помогне да се изгради вашата емоционална отпорност во и надвор од водата.

Related Posts

Leave a Comment