fbpx

Четири видови на сурфери

Home / Uncategorized / Четири видови на сурфери
Сподели

SUP legend Hamilton

Хардкор сурфер

Не се мисли само на луди-мажи кои летаат низ светот сурфајќи на огромни бранови. Хардкор сурфање е секоја можност и жртвување се за сурфање.

Работата, домовите, празниците и пријателите се избрани за олеснување на сурфањето. Работните места на хардкор сурферите имаат флексибилни часови и се наоѓаат во близина на плажата, овозможувајќи максимална можност за фаќање бран.

Празниците се прославуваат на најдобрите сурферски места според буџетот и сезоната.

Пријатели и партнери се оние што можат да ја толерираат зависноста на нивниот придружник.

Гладен сурфер

Гладен сурфер е гладен за бранови, но поради други обврски не може да го задоволи својот апетит.

Гладниот сурфер не е толку посветен како хардкор сурферот, затоа што избрал да даде приоритет, или барем да споделува слободно време, со други аспекти од неговиот живот. Семејството може да е приоритет.

Гладните сурфери имаат свои пренасочувања, спречувајќи да се посветат на хардкор сурферскиот начин на живот.

Сурфер со половина срце

Полу-срдечниот сурфер нема обврска и смета дека сурфањето е хоби!

Тие сурфаат во текот на летото, па дури и тогаш само за време на викендот. Имаат еден wetsuit, и истиот е оној што го имале со години.

Полу-срдечниот сурфер ужива во сурфањето, но тоа е на ниско ниво на листата на приоритети. Најверојатно следи нешто друго наместо “чувството за сурф”.

Безнадежен сурфер

Безнадежниот сурфер само неколку пати се занимавал со сурфање во својот живот, но кажува на секој што ќе слушне дека е сурфер.

Тие поседуваат даска за сурфање, но таа собира прашина во аголот на собата, или пак ја имаат сета опрема и немаат идеја. По една лекција за сурфање на одмор, ја зголемиле кредитната картичка за да можат да “купат” на животниот сурферски стил.

Related Posts

Leave a Comment