fbpx

10 врвни совети за Сурферски родители

Home / Совети / 10 врвни совети за Сурферски родители
Сподели
  1. Сурфајте во раните утрински часови

Раните утрински сурферски часови се одлични за избегнување на толпи, сурфање додека никој не забележува.

Ако сте доволно среќни да имате дете што ја сака водата, земете го со себе.

  1. Направете го сурфањето рутина

Родителите знаат подобро, дека рутината може да биде клучот за посреќен живот.

“Направете го сурфањето рутинско … оставајќи го настрана специфичниот  ден за сурфање “или времето за вода,  направете го сурфањето приоритет, нешто што е вградено во вашиот живот.

  1. Поттикнете ги вашите деца да уживаат во плажата

Со малку време, планирање и трпеливост вашите деца ќе ве молат да ги однесете на плажа.

  1.  Следете сурферски медиуми

Препорачливо е да пронајдете одличен блог за сурфање за редовно онлајн сурфање. Кога сте сурферски гладни – Google е вашиот пријател. Откријте видеа, вести, форуми и фотографии од целиот свет на интернет. Тоа не е замена за сурфање, но ќе ви помогне да преживеете до следната сесија за солена вода.

  1. Пливајте

Бидете во форма за повеќе да уживате во следното фаќање бранови.

  1. Купете си нова даска

Ако имате нова даска, со поголема веројатност ќе ја користите. Би било кривично дело да не го направите тоа.

  1. Најдете партнер кој ве разбира

Разбирлив партнер кој ја разбира вашата страст може да биде клучот за успешен сурферски живот .

8. Јавете им се на пријателите или семејството

Сите сакаат групни излети на плажа. 😉

  1. Бидете позитивен модел

Вашите деца веројатно ќе научат да го сакаат фактот што сурфате. Кога си дете, сакаш родител кој те носи на сурфање, а не досаден родител што цело време зборува за тоа како порано бил сурфер!

Им го должите на своите деца сурфањето.

  1. Започнете сурферски клуб за родители за оние кои ја делат истата страст како вас
Related Posts

Leave a Comment

SUP