fbpx

6 врвни сурферски книги

Home / Uncategorized / 6 врвни сурферски книги
Сподели

Благодарение на неколку бестрашни сурфери и ентузијасти на елоквентен бран, има неколку книги за сурфање што вреди да се прочитаат.

  1. Breath од Tim Winton

Со искуство и емоции извлечени од океанот, Тим Винтон ги поттикнува митските бранови. Има по нешто за секој сурфер.

  1. Dogs of Winter од Kem Nunn

Кем Нанн пишува за сурфањето и неговата темна страна. Ужасни смртни случаи, забранети бранови, локални легенди, измачени сурфери и фотографи, сите заедно во калифорниско индиска авантура.

  1. The Dawn Patrol од Don Winslow

Патрола на зората е лесна за читање, што доаѓа како добредојде од претходните две. Но, како и најуспешните сурферски филмови, постои заплет.

  1. In Search of Captain Zero: A Surfer’s Road Trip Beyond the End of the Road од Allan Weisbecker

Од засолништето во неговиот крајбрежен дом во Њујорк до беззаконитите граници на Централна Америка, патувањето на Weisbecker е исполнето со длабоки мисли, бранови, разновидни ликови и предизвици од патувањата.

  1. Amazing Surf Stories: Tales of Incredible Waves and Remarkable Riders од Alex Wade

 

И, за крај, ако сте нови во сурфањето или сакате да дознаете повеќе за него, Wave Riding од Нил Грунинг е вредна книга за читање.

Related Posts

Leave a Comment