fbpx

Тест возење: Новиот BIC SUP 10’6 PERFORMER

0
1
Новата серија SUP даски е веќе тука, па време е да се стави на тест. Професионалните тестери од Интернационалниот магазин за SUP ја извадија 10’6 PERFORMER серијата на вода, а подолу може да [...]

Што е SUP?(Standup Paddleboarding)

0
0
SUP претставува акроним од англискиот јазик кој значи Standup Paddleboarding. Слично како и многу други интернационализми ова не би можело да се преведе конкретно на македонски. Меѓутоа, овој [...]

2 причини зошто секогаш да користите SUP јаже

0
0
SUP јажето е дел од стандардната SUP опрема. Тука се мисли на секоја категорија на, без оглед на димензиите, типот или видот на вода. Јажето буквално може да ве спаси од несреќа. Доколку [...]

8 неверојатни факти за SUP низ историјата

0
0
Прочитајте неколку интересни факти поврзани со SUP техниката од нејзиното настанување па се до денес. Интересно е колку работи се изменети, а сепак основата останува иста! Од древни времиња [...]