fbpx

5 едноставни вежби за загревање на телото пред SUP

0
0
Една од најважните работи пред било каква физичка активност е загревањето на телото. SUP веслачката техника е исто така исцрпна физичка активност, па вообичаено потребно е да го подготвите телото [...]

5 совети како да одбегнете повреда при SUP

0
0
Има ли нешто поубаво од уживање на плажата со вашата SUP даска, дишење свеж воздух и некој освежителен коктел? Уживањето во благодетите на водата може да ви биде ускратено доколку имате повреда [...]

8 неверојатни факти за SUP низ историјата

0
0
Прочитајте неколку интересни факти поврзани со SUP техниката од нејзиното настанување па се до денес. Интересно е колку работи се изменети, а сепак основата останува иста! Од древни времиња [...]

2 причини зошто секогаш да користите SUP јаже

0
0
SUP јажето е дел од стандардната SUP опрема. Тука се мисли на секоја категорија на, без оглед на димензиите, типот или видот на вода. Јажето буквално може да ве спаси од несреќа. Доколку [...]

Што е SUP?(Standup Paddleboarding)

0
0
SUP претставува акроним од англискиот јазик кој значи Standup Paddleboarding. Слично како и многу други интернационализми ова не би можело да се преведе конкретно на македонски. Меѓутоа, овој [...]