fbpx

SCAPA

bic sport

КРСТАРЕТЕ БРЗО !

Scapa е брод дизајниран за брзина. Притоа ја задржува стабилноста и безбедноста што се очекуваат од BIC “Sit on-Top” кајаците. Со одличната брзина која ја достигнува овој кајак е вистински спортски предизвик посебно за морско кајакарење. Има свој тек и овозможува врвна смирувачка стабилност, а украсната површина за багаж дозволува нуркање, риболов и долги турнеи.

Од 2016 новиот дизајн е посилен и поудобен. Кајакот притоа е непотонслив и заштитен од гребење, притоа е задржан оригиналниот дизајн. Новиот Scapa кајак несомнено е одличен спортски кајак, со кој можете да имате морски авантури, да ловите риби или да си дозволите подолги крстарења.

ПРОГРАМА

ПЛОВНИ СВОЈСТВА
СТАБИЛНОСТ
МОРЕ
ПОДВИЖНОСТ
ПРАВОЛИНИСКИ
ЕЗЕРСКА ВОДА

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ДИЗАЈН ДОЛЖИНА ШИРИНА ТЕЖИНА КАПАЦИТЕТ МАХ ИЗДРЖЛИВОСТ
FRITSCH Associes.com & BIC Sport 439cm 66cm 22kg 1 воздрасен + 1 дете 130kg

ТЕХНОЛОГИЈА

technology

1- Трупот и палубата се направени со максимална издржливост на железото.
2- Предни и задни браници кои се променливи и даваат заштита од триење и абење.
7 mm полиетилен слој анти УВ. Силно издржливи, отпорни на удари и гребаници