fbpx

NOMAD HP1

nomad

ВИСТИНСКО УЖИВАЊЕ !

Nomad е гумен кајак, кој има динамична форма и високи перформанси, со тежина на пердув и одлична позиција за веслото. Овој кајак се карактеризира со флексибилен систем на платформа и висока внатрешна заштита што овозможува и подолги патувања и ексурзии. Исто така има и простор за складирање и голема стабилност, речна удобност и безбедост.

ПРОГРАМА

ПЛОВНИ СВОЈСТВА
СТАБИЛНОСТ
ЕЗЕРСКА ВОДА
БЕЛА ВОДА
ПОДВИЖНОСТ
ПРАВОЛИНИСКИ
МОРЕ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ДОЛЖИНА ШИРИНА ТЕЖИНА КАПАЦИТЕТ МАХ ИЗДРЖЛИВОСТ
439cm 80cm 21kg 1 воздрасен 199kg

ТЕХНОЛОГИЈА

technology

1- Трупот и палубата се направени со максимална издржливост на железото.
2- Предни и задни браници кои се променливи и даваат заштита од триење и абење.
7 mm полиетилен слој анти УВ. Силно издржливи, отпорни на удари и гребаници