fbpx

BORNEO

bic sport macedonia

100% единечен или двоен !

Borneo е инспириран од легендарниот Tobago, најпродаваниот кајак во последните 10 години. Овој кајак е ориентиран кон семејството и има опција за користење на едно или две весла. Иновативниот облик и димензии даваат можност за удобна и смирувачка стабилност. Големата задна површина исто така дава можност за складирање.

 

Кајакот има и тркалца за полесен транспорт и додатен украсен дел за чување на тркалата. Borneo се очекува да биде репер за сите наредни модели на кајаци во иднина.

ПРОГРАМА

ПЛОВНИ СВОЈСТВА
СТАБИЛНОСТ
МОРЕ
ПОДВИЖНОСТ
ПРАВОЛИНИСКИ

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

ДИЗАЈН ДОЛЖИНА ШИРИНА ТЕЖИНА КАПАЦИТЕТ МАХ ИЗДРЖЛИВОСТ
JMC-Design 408cm 84cm 34kg 2 воздрасни + 1 дете 249kg

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

✔ 2 воздрасни, 1 дете + багаж
✔ можност за единечно веслање, комфорно и за веслање во двојки
✔ лесен транспорт
✔ специјален дизајн
✔ достапен и во верзија за риболов
✔ додатна опрема за риболов

bic sport
bic sport

ТЕХНОЛОГИЈА

technology

1- Трупот и палубата се направени со максимална издржливост на железото.
2- Предни и задни браници кои се променливи и даваат заштита од триење и оштетување.
7 mm полиетилен слој анти УВ. Силно издржливи, отпорни на удари и гребаници